Accesari

Azi219
Total1261847

Guests : 5 guests online
Powered by CoalaWeb

FCM Baia Mare, cea mai bună echipă de fotbal din 2002 încoace

Evaluare utilizator:  / 1
Cel mai slabCel mai bun 


Președintele Cristian Șpan și antrenorul Dorin Toma anunță că viitorul echipei FCM Baia Mare e incert. Așadar, nu e de mirare că mulți dintre localnici prevăd desființarea clubului de liga a II-a.
Cu toate acestea, microbiștii băimăreni care au fost alături de FC Municipal încă de pe vremea când gruparea evolua în campionatul județean, au avut parte de 4 sezoane ieșite din ritmul anost impus de fotbalul băimărean în ultimii 10 ani.

De neuitat e sezonul 2012/2013, cel în care majoritatea suporterilor băimăreni au abandonat clubul lui Dan Hotico din liga a II-a, FC Maramureș Universitar, pentru a fi martori încă de la început la ascensiunea noii echipe, FCM Baia Mare. A contat și faptul că printre jucătorii de la Municipal se aflau nume grele precum Iațu, Ernst, Hodor sau Bota.

A fost sezonul în care formația pregătită de Dorin Toma a înscris 241 de goluri în porțile adverse și a primit doar 16 la schimb. Atunci, departe de legea lui Mitică, suporterii băimăreni îi încurajau pe jucători printre sticlele cu bere și-i invitau pe portarii echipelor adverse să guste din licoarea magică.

Iar eu abia așteptam să ajung acasă pentru a le împărtăși și celorlați vestea unui nou scor fluviu realizat de FCM Baia Mare.

A urmat o ediție de acomodare cu liga a III-a, însă promovarea în eșalonul secund a fost rezolvată, în cele din urmă, în dauna Metalurgistului Cugir – echipa clasată pe locul 2. Asta deși echipa din Cugir terminase pe locul 1 în serie în sezonul anterior, cu un avans de 16 puncte față de băimărenii poziționați pe treapta a V-a.

În plus, băimărenii au avut cel mai bun atac și cea mai solidă apărare din serie – golaveraj 53:13.

În liga a II-a… Ei bine, campionatul recent încheiat e unul de povestit nepoților. Spun asta deoarece nimeni nu a fost suficient de nebun vara trecută încât să spere că FCM Baia Mare va conduce seria multă vreme și că va da piept cu campionii naționali în Cupa României. Și că se va întâmpla asta pe Viorel Mateianu, într-o partidă televizată și disputată în nocturnă.

Am fost mulți care am crezut în echipa lui Dorin Toma. Mai ales după transferurile realizate în pauza competițională.

De-a lungul întregului campionat, ar fi trebuit să fim și mai mulți alături de FCM Baia Mare și să dovedim că, după o pauză de mai bine de 20 de ani, merităm să avem o echipă în prima divizie a țării. Să luăm și noi loc, în sfârșit, la masa bogaților.

Acum ce putem să facem? Să plângem în pumni că am avut în fața ochilor cea mai puternică echipă de fotbal din 2002 încoace? Se știu vinovații și nu prea putem să-i tragem la răspundere.

Să ne fie învățătură de minte. Să nu mai așteptăm să ne ofere alții ceea ce ne dorim de atâta vreme. Să strângem rândurile dacă nu mai vrem povești care au termen de expirare în 2, 3 sau, în cel mai fericit caz, 4 ani. Altă soluție nu mai există.

http://dinprovincie.com/cea-mai-buna-echipa-de-fotbal-din-2002-incoace/

Share