Accesari

Azi58
Total1249602

Guests : 6 guests online
Powered by CoalaWeb

Portarul baimarean Iuliu Mihail Rosiianu a luat bronzul la Cupa Liceelor Cluj

Evaluare utilizator:  / 8
Cel mai slabCel mai bun 


O adevarata premiera s-a inregistrat in acest an in competitia Cupa Liceelor din judetul Cluj, acolo unde echipa de fotbal a Colegiului National Pedagogic „Gheorghe Lazar” din Cluj - Napoca si-a depasit cu mult cea mai buna performanta de pana acum, adica atingerea „sferturilor”.
Struniti bine de pe margine de profesorul Radu Vas, manjii de la „scoala de fete si invatatoare” au produs o adevarata furtuna-n fotbalul local, ei adjudecandu-si la final medaliile de bronz.
Si au facut-o in stil de mare campioni, intr-un meci desfasurat in Sala Sporturilor „Horia Demian” si transmis de TVR Cluj, pe reteaua TVR 2, fapt ce arata ca se poate si acorda atentia cuvenita tinerelor talente, dar si ca nu toti tinerii nostrii isi fac veacul prin parcuri, cafenele si cluburi.

Asadar, formatia majoritar formata din „boboci” l-a avut in poarta pe baimareanul Iuliu Mihail Rosiianu, jucator de aproape doi ani legitimat la CFR Cluj – Napoca.
In faza grupelor „pedagogii” au terminat pe locul secund, dupa ce in primul meci s-au impus cu scorul de 4 – 3 in fata celor de la „Transporturi”, meci in care golkeeperul baiamarean a lipsit.
In al doilea meci s-au inclinat in fata celor de la „Alexandru Boza”, scor final 1 – 4.
Razbunarea si calificarea a venit in ultimul meci, cand s-au impus cu scorul de 8 – 3 in fata celor de la „Eugen Pora”.
Astfel, cu doua victorii din trei meciuri disputate si cu un golaveraj pozitiv, 13 marcate si 10 primite au avansat in faza superioara a competitiei.
In „optimi” au trecut „Augustin Maior” cu 4 – 3, astfel calificandu-se iarasi in „sferturi”, cea mai buna performanta de pana atunci.
In „sferturi” au spart gheata si s-au impus cu scorul de 4 – 3 in urma loviturilor de departajare, dupa ce Iuliu a parat o executie, mingea deviind in bara, apoi in afara terenului.
La finalul timpului regulamentar de joc scorul fusese egal, 1 – 1 cu cei de la Liceul de Informatica.
Poate putin imbatati de atingerea celei mai bune performante, adica accederea in „semifinala” au trebuit sa se recunoasca infranti in fata celor de la Liceul cu Program Sportiv, liceu in care 95% sunt baieti si fotbalisti, in timp ce la Colegiul National Pedagogic „Gheorghe Lazar” din Cluj – Napoca sunt intr-o proportie covarsitoare fetele mai multe la numar in fata baietilor.
S-au razbunat in fata camerelor de luat vederi si a profesorilor si colegilor veniti sa-I sustina in Finala Mica, impotriva celor de la „Aurel Vlaicu”.
Scorul final a fost 4 – 1, adversarii marcand printr-un alt maramuresean, fostul coechipier al lui Iuliu la XELA Baia Mare, prin Sergiu Jurj, acum adversar al lui Iuliu, pentru ca este legitimat la Scoala de Fotbal „Ardealul”.
Astfel, intr-o premiera absoluta, baietii de la „scoala de fete si invatatoare” le-a scos fotbalul din cap… baietilor.
Baietii au reusit sa marcheze-n total 26 de goluri si au primit 22, ceea ce vorbeste de la sine despre inalta valoare a competitoarelor, de echilibrul vadit si despre faptul ca victoriile sunt cu atat mai meritate.
Lotul a fost format din portarul Iuliu Mihail Rosiianu, Ovidiu Sos, Florea Ionut, Sucala Catalin, Chindris Mihail, Marinca Gabriel, Rosca Alex, Pop Andrei, Perde Emanuel si Adrian Pelaghie.
Si, dupa cum v-am spus, antrenor le-a fost profesorul Radu Vas.
Din acestia, Iuliu Mihail Rosiianu si Andrei Pop sunt legitimati la CFR Cluj, Florea Ionut la „U” Cluj, in timp ce Sucala Catalin, Rosca Alex si Adrian Pelaghie joaca pentru Scoala de Fotbal „Ardealul”.
Felicitari baieti si multumiri dascalilor care au inteles utilitatea sprijinirii implicarii acestor tineri elevi si in activitati extracurriculare!

DSCI8546.JPGDSCI8548.JPGDSCI8549.JPGDSCI8550.JPGDSCI8552.JPG

Share