Accesari

Azi282
Total1043051

Guests : 13 guests online
Powered by CoalaWeb

Tainele artelor martiale

Evaluare utilizator:  / 2
Cel mai slabCel mai bun 

La sfârsitul anilor '90, practicarea artelor martiale a luat amploare, astfel ca Micu Elian, antrenor de wing chun kung-fu, a înfiintat un club sportiv care sa le ofere tinerilor pasionati de acest sport din zona noastra o sansa de a se antrena intens.
Clubul Sportiv Wing Chun Baia Mare a luat locul Fan Clubului Jackie Chan, asociatie ce a functionat în orasul nostru între 1993 si 1998 si care era afiliata la Asociatia Româna de Kung-Fu Traditional, de la Iasi.

Din 2005, clubul baimarean de Wing Chun Kung-Fu este înregistrat la Federatia Româna de Arte Martiale, deci cei care se antreneaza aici pot participa la competitii oficiale.


|n cadrul Clubului Wing Chun se antreneaza aproximativ 20 de persoane în acest moment, majoritatea fiind tineri între 7 si 20 de ani. Exista si un sportiv de 30 de ani, care a participat si la concursurile nationale.
Antrenorul Micu Elian a împartit participantii la antrenamente în doua grupe, una de competitii, cu care se pregateste separat, la începatori si avansati, iar una pentru cei care vor doar sa fie initiati în tainele artelor martiale traditionale.
Antrenamentele de wing chun kung-fu au loc de luni pâna vineri, la etajul III al Casei Tineretului din Baia Mare. Marti si joi sunt dedicate antrenamentelor pentru grupa de lupta, care participa la concursuri.

6 medalii la ultimul Campionat National
Pe data de 10 martie 2007, a avut loc, la Bucuresti, a doua editie Qingda (numai stiluri chinezesti si japoneze) a Campionatului National de Wing Chun Kung-Fu, tinuta la Sala  Floreasca din Bucuresti. La aceasta competitie au participat 170 de participanti din toata tara, de diferite vârste si categorii de greutate.
Din Baia Mare au participat noua concurenti, din care sase s-au întors acasa medaliati.
Aur si titlu de campion national au obtinut Andrei Vlasin (juniori I, categoria 16-18 ani, -75 kg) si Ionut Farcas (juniori I, cat. -80 kg).
Medalie de bronz a obtinut mezinul echipei si clubului, Iuliu Mihail Rosiianu, la categoria -30 kg, care a fost nevoit sa lupte la o categorie superioara, 9-11 ani, deoarece, în 28 ianuarie 2007, împlinise deja vârsta de 8 ani.
Tot cu medalii de bronz au coborât bucurosi din tren Nicolae Dorca (juniori I, cat. -85 kg) si Romario Nicoara (juniori I, cat. -60 kg).
Antrenorul Elian Micu (centura neagra cu o tresa) s-a întors acasa cu medalia de argint, pe care a câstigat-o  la cat. seniori, -70 kg.
De precizat ca el nu mai luptase de aproape 13 ani, decizia sa de acum având darul de a-i motiva pe elevii sai, care trebuiau sa constate ca el nu numai la teorie se pricepe.

Share