Accesari

Azi231
Total1261859

Guests : 6 guests online
Powered by CoalaWeb

XELA merge cu două echipe la Turneul Internaţional din Kaposvar din Ungaria

Evaluare utilizator:  / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Pentru al treilea an consecutiv CS XELA Baia Mare va participa, începând de mâine, la poate cel mai puternic turneu internaţional de fotbal rezervat tinerelor talente fotbalistice din Europa Centrală şi de Est, turneu care se desfăşoară în Kaposvar, Ungaria.
Dacă în anii anteriori, când echipele erau în formare şi în curs de omogenizare cea mai bună performanţă a fost un loc 6, acum, după ce anul acesta aproape toate echipele clubului au obţinut rezultate deosebit de bune la toate categoriile de vârstă, antrenorii Emil Kemenes, Bogdan Cristian şi Dan Cristea nutresc speranţa unei poziţionări pe podium.

Grupă de foc pentru U 12

Grupa de 1998 sau U 12 a clubului XELA a picat în grupa B a competiţiei, la o categorie de vârstă la care participă 16 echipe din 8 ţări, respectiv Malta, Ucraina, Slovacia, Bosnia, Slovenia, România, Ungaria şi Polonia.


Echipele sunt repartizate în patru grupe a câte patru echipe fiecare.
Astfel, în Grupa B au căzut CS XELA Baia Mare – România, FC Gazovik – Ucraina, FK Novi Sad Sarajevo – Bosnia şi gazdele de la Kaposvari Rakoczi – Ungaria.
În 19 iulie XELA va juca cu Rakocsi, de la ora 16.00.
În 20 iulie, de la aceeaşi oră, va juca cu FC Gazovic.
În 21 iulie, de la aceeaşi oră, va juca cu FK Novi Sad.
După faza grupelor urmează optimile de finală. Din această grupă se califică primele două echipe.

Luptă şi mai grea la 1999

Puştii de la grupa de vârstă 1999 – sau U 11 – are bătăi de cap şi mai mari decât colegii lor de la 1998.
La această categorie de vârstă s-au înscris în competiţie 24 de echipe din 10 ţări, respectiv Finlanda, Ucraina, Slovacia, Cehia, Serbia, Bosnia, Slovenia, Romaânia, Ungaria şi Marea Britanie.
Puştii noştri au picat în Grupa A, alături de alte cinci echipe, respectiv Mussalon Vire – Finlanda, SK Turany – Cehia, FK Novi Sad Sarajevo – Bosnia, Fc Gazovik – Ucraina şi Balatomlelle – Ungaria.
În 19 iulie puştii noştri vor juca de la ora 9.00 cu Novi Sad şi în 20 iulie vor juca de la ora 14 cu Turany.
În 21 iulie vor avea două meciuri de disputat, de la ora 8.00 cu Musallon Vire  şi de la 15.00 cu Balatonlelle.
În 22 iulie joacă de la ora 9.00 cu Gazovik.
Din această grupă se califică în optimile de finală primele patru echipe.

Lotul 1998

Pentru acest turneu, la grupa 1998, care va juca pe teren redus, pe formula 7 + 1, antrenorii Emil Kemenes şi Bogdan Cristian a deplasat un lot de numai 9 copii, deoarece întregul cost al deplasării, plus taxele aferente, transportul şi celelalte au fost iarăşi suportate în întregime de părinţi.
Şi cum unii dintre părinţi n-au reuşit să plătească, iată că mai mulţi copii talentaţi vor rămâne acasă.
Şi asta în pofida faptului că Consiliul Judeţean Maramureş a alocat în urmă cu două luni suma de 400 de milioane de lei vechi pentru echipamente şi pentru contarvaloarea participării la astfel de evenimente şi competiţii. Dar, pe această temă vom reveni. Că avem ce povesti!
Aşadar, lotul deplasat este următorul, Loloş Dan, Revesz Răzvan, Dobai Cristian, Barbu Alex, Pall Romeo, Onea Răzvan, Vele Ioan, Costinar Lorand şi Făt Angelo.

Lotul 1999

Antrenorul Dan Cristea este puţin mai norocos din acest punct de vedere, el putând deplasa aproape cea mai bună formulă de echipă, în pofida tuturor vicisitudinilor economice.
Astfel el se bazează pe portarul Iuliu Mihail Roşiianu, pe Eduard Man, Pop Călin, Cristian Gherasim, Szabo Cristian, Pintea Cosmin, Variu Robert, Raul Tache, Zete Andrei, Emil Grigore, Joca Dodi şi Mureşan Cosmin.
De remarcat curajul nebunesc şi dorinţa de promovare a celor mai tineri manifestată de antrenorul Dan Cristea, om care, în pofida faptului că merge la unul dintre cele mai puternice turnee din europa a deplasat cu această ocazie şi patru copii mai mici cu un an, adică din 2000, în lotul de 12.
Aceştia sunt Comin Mureşan, Joca Dodi, Zete Andrei şi Cristian Gherasim.
Le dorim succes tinerilor fotbalişti şi vom reveni cu amănunte.

Share