Accesari

Azi62
Total1249606

Guests : 11 guests online
Powered by CoalaWeb

Echipa Scolii Dimitrie Cantemir din Baia Mare este iarasi campioana judeteana

Evaluare utilizator:  / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Din echipa fac parte si salinarii Razvan Revesz si Iuliu Mihail Rosiianu

In Sala de sport din orasul Viseu de Sus au avut loc meciurile Etapei judetene la fotbal, ciclul gimnazial din cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar, editia 2011 – 2012.
In urma tragerii la sorti, in Grupa A au cazut echipele Scolii „Nichita Stanescu” din Baia Mare, „Dimitrie Cantenir” din Baia Mare si Scoala nr 2 din Baia Sprie.

 


Astfel, din Grupa B au facut parte echipele de la Colegiul National „Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei si gazdele de la Grupul Scolar Viseu de Sus.
Din start, in Grupa B echipele au avut o sansa in plus, ele jucand un singur meci, astfel incat castigatoarea a mers direct in finala.
In cealalta grupa s-a jucat fiecare cu fiecare.

Meciuri disputate

In primul meci al turneului Scoala „Dimitrie Cantemir” a pierdut, la mare lupta, in fata celor din Baia Sprie cu 2 – 1 (1 – 1).
Golul baimarenilor a fost inscris de Denis Topan.
Sighetenii au trecut apoi cu 4 – 0 de gazdele din Viseu.
Apoi, baimarenii de la „Nichita Stanescu” i-au invins cu un sec 3 – 0 pe baisprieni, pentru ca in ultimul meci sa fie invinsi cu 2 – 0 de echipa Scolii „Dimitrie Cantemir”.
Golurile au fost inscrise de Denis Topan si Tudor Muresan.
In felul acesta, in Grupa A a aparut o situatie mai rara, toate echipele avand cate o victorie.
Prima care a iesit din cartile calificarii a fost echipa din Baia Sprie, ea avand doua goluri marcate si patru primite.
Apoi, conform regulamentului, intre celalalte doua echipe – ambele cu cate trei goluri marcate si doua primate, s-a aplicat, conform regulamentului competitiei, criteriul de varsta.
Cum media de varsta a pustilor de la „Dimitrie Cantemir” a fost mai mica, ei au mers in Finala Mare, pentru a-si disputa cu sighetenii trofeul.
Astfel, in Finala Mica au jucat cei de la „Nichita Stanescu” cu cei din Viseu.
Baimarenii au invins cu 1 – 0.
In Finala Mare elevii pregatiti de Marcel Oana i-au invins cu 2 – 1 pe sigheteni, adjudecandu-si astfel titlul de campioni judeteni si urmand sa reprezinte Maramuresul la Faza Zonala, care va avea loc la Bistrita.

Lotul invingatorilor


Profesorul Marcel Oana – acelasi care acum trei a ocupat cu aceeasi echipa locul V pe tara si anul trecut chiar locul II pe tara – s-a bazat pe urmatorul lot: Iuliu Mihail Rosiianu, Hrusca Dan Ionut, Denis Topan, Revesz Mihai Razvan, Chechisan Raul Ciprian, Sabau Andrei Alexandru, Berci Robert Ionut, Peter Bogdan Andrei, Muresan Tudor si Cimpoies Alex Stefan.
Dar, daca e san e gandim ca numai ultimii patru copii sunt din clasa a VIII-a, putem spune ca si la anu Scoala „Dimitrie Cantemir” se inscrie printre favoritele competitiei.

Share